Una dintre valorile de baza intr-o companie ar trebui sa fie “Testeaza totul si nu presupune nimic!” Asta pentru ca, dupa toti acesti ani de prezenta pe internet, nu se stie niciodata ce strategie poate sa functioneze cel mai bine pentru tine … pana cand nu testezi. Acest lucru se aplica chiar si la cele mai performante strategii de vanzari, pentru ca exista intotdeauna loc pentru imbunatatiri.
Testarea este singurul mod de a descoperi ce functioneaza si ce nu pe site-ul tau si este cel mai bun mod de a creste vanzarile exponential. Daca faci un pas hotarat de a folosi doar una dintre urmatoarele modalitati, vei afla cat de adevarat este acest lucru, mai ales atunci cand incepi sa vezi o imbunatatire dramatica a perfomantei strategiei de vanzari.
Follow-up-ul cu clientii si abonatii folosind autorespondere (e-mail-uri automate) este esential pentru generarea de mai multe vanzari, deoarece de cele mai multe ori este nevoie de mai multe contacte inainte ca cineva sa cumpere de pe site-ul tau.
In follow-up-ul cu abonatii care nu au cumparat inca de la tine, poti reinclude din nou oferta. Incearca sa faci un follow-up cu noii abonati in aceeasi zi in care s-au abonat, oferindu-le un motiv pentru a reveni pe site-ul tau. Poti testa si trimiterea unui follow-up la trei zile dupa prima vizita a abonatilor, pentru a vedea care metoda functioneaza cel mai bine.
Follow-up-ul cu clientii existenti este la fel de important. De fapt, testele arata ca 30% din clienti vor cumpara din nou daca li se ofera sansa. Acest lucru te ajuta sa dezvolti cu ei relatii profitabile pe termen lung si iti permite sa le oferi produse complementare sau alte produse fata de prima lor achizitie.
Vinzi mai multe produse sau servicii pe site-ul tau? Daca este asa, iti recomandam sa testezi daca aceasta este sau nu cea mai buna strategie pentru tine. Am descoperit ca daca oferim mai putine produse intr-un singur loc, cu mai mult continut care sa descrie aceste produse rezulta mereu in vanzari mai mari.
Este vorba despre focusare. In loc de sa incerci sa multumesti pe toata lumea care iti viziteaza site-ul, oferind o gama larga de produse sau servicii detaliate succint/descrise sumar, mai bine ofera doar un singur produs sau un pachet de produse conexe. Astfel te poti concentra pe setul complet de beneficii cheie si poti preintampina eventualele obiectii/indoieli ale vizitatorilor/potentialilor clienti cu privire la produsul sau serviciul tau. Acest lucru nu trebuie sa te opreasca sa-ti vinzi si alte produse, dar recomandat este sa le prezinti in alte pagini ale site-ului sau prin follow-up – campanii de informare/promovare.
Oferta Opt-in este instrumentul pentru colectarea adreselor de e-mail a clientilor tai si construirea listei de email-uri, care iti permite sa pastrezi in mod regulat legatura cu abonatii, sa construiesti relatii de incredere si loialitate, si sa le vinzi produsele sau serviciile tale prin campanii de Email Marketing.
Stiai ca locul si modul in care apare oferta Opt-in pe site-ul tau poate avea un impact enorm asupra a cat de multi abonati atrage?
Daca nu utilizezi o scrisoare lunga de vanzari, testeaza plasarea ofertei Opt-in intr-o pozitie proeminenta pe pagina de start – partea din stanga sus a paginii este in locul in care ochii vizitatorilor sunt adesea atrasi mai intai. Testeaza cel putin plasarea ofertei opt-in in partea de sus a paginii de pornire – zona ecranului vizibila prima data pentru un vizitator inainte de a derula in josul paginii.
Daca ai o scrisoare lunga de vanzari, trebuie sa testezi plasarea ofertei opt-in si in cadrul al doilea al paginii – dupa ce ai captat atentia vizitatorilor prin identificarea unei probleme pe care o au si ai stabilit credibilitatea prin acreditarile tale, experienta si marturii de la clienti fericiti.
Ar mai trebui sa testezi introducerea ofertei opt-in pe fiecare pagina a site-ului, astfel incat sa fie intotdeauna in fata vizitatorilor.
Suntem siguri ca toata lumea e familiarizata cu pop-up-uri: sunt ferestrele mici care contin o oferta speciala sau alte informatii care apar uneori, intr-un “pop-up” atunci cand vizitati un site web. Iubite sau urate, pop-up-urile au fost si sunt un instrument de marketing online foarte util de ani de zile.
Aceste tipuri de anunturi sunt eficiente pentru ca poti pune informatii importante, cum ar fi oferta Opt-in sau o promotie speciala limitata de timp, chiar in fata vizitatorilor site-ului tau.
Poti testa introducerea ofertei Opt-in intr-un hover / pop-up pentru a vedea cu cat creste numarul de abonari. Dupa ce am facut acest lucru, numarul persoanelor care s-au abonat la newsletter-ul nostru a crescut cu 86%..
Poti testa, de asemenea, cat de multe persoane dau click pentru a ajunge pe o pagina cu o oferta speciala pe site-ul tau prin intermediul unui anunt tip hover / pop-up vs. printr-un link normal pus pe pagina de start.
Titlul principal are un impact enorm asupra vanzarilor. Este de multe ori primul lucru pe care il vad vizitatorii site-ului tau. Titlul trebuie sa fie creat astfel incat sa atraga atentia si sa ii indemne sa citeasca si restul site-ului.
Un titlu de succes ar trebui sa evidentieze o problema a publicului tinta si principalul beneficiu al produsului sau serviciului in rezolvarea acestei probleme.
In primele paragrafe care apar pe pagina de pornire a site-ului tau, trebuie sa oferi mai multe detalii despre problema pe care ai introdus-o in titlu principal – arata-le vizitatorilor ca le intelegi pe deplin problema. Numai atunci cand publicul simte ca ai inteles problema lor se vor simti increzatori ca tu o poti rezolva.
Odata ce problema este stabilita, poti incepe apoi introducerea produsului sau serviciului tau ca solutie la aceasta problema. DEMONSTRAND exact cum produsul sau serviciul tau va rezolva problema/PROBELEMELE vizitatorilor/POTENTIALILOR CLIENTI, vei vedea garantat o crestere a vanzarilor.
Cel mai de succes continut se concentreaza asupra cititorului. De prea multe ori, proprietarii de afaceri neglijeaza aceasta regula de aur. Uita-te cu atentie la continutul site-ului tau. Este umplut cu trimiteri la “eu” si “noi”?
In loc sa folosesti fraze de genul “Noi am proiectat un software de gestionare a timpului, gandindu-ne la persoanele foarte ocupate.” incearca “Noul software de gestionare a timpului iti va aduce ore libere pentru ca tu sa poti petrece mai mult timp cu familia ta.”
Deci, incearca sa cauti cuvintele de genul “eu”, “noi” in continutul site-ului si inlocuiestele cu “tu”, “tie”, etc.
Este foarte important ca textul sa insufle un sentiment de urgenta pentru vizitatorii site-ului tau, care sa-i convinga sa cumpere acum. Cel mai bun loc pentru a face acest lucru este spre sfarsitul continutului, in apropiere de „Call to Action” (apelul la actiune).
Iata cateva dintre cele mai eficiente moduri de a crea un sentiment de urgenta. Incercati testarea fiecarui exemplu:
Adaugand imagini produselor tale le face sa para mai tangibile si “reale” pentru vizitatori si sunt un puternic instrument de vanzari. Dar, uneori, dezvaluind prea devreme ceea ce este produsul in procesul de vanzare poate ucide vanzarea – posibil sa fie nevoie de a sublinia beneficiile produsului si valoarea lui inainte de a dezvalui exact ceea ce este.
Incearca sa testezi plasarea imaginilor in partea de sus a paginii vs. plasandu-le in apropierea CTA-ului (apelului la actiune) in partea de jos a paginii. Ar trebui sa testezi, de asemenea, adaugarea imaginilor in pagina de comanda vs. fara utilizarea imaginilor in aceasta pagina pentru a testa care modalitate aduce cel mai bun rezultat. Prin analizarea cu atentie a vanzarilor in timpul fiecarei incercari, vei afla exact unde sa plasezi imaginile produselor pentru un impact maxim.
Cand testezi site-ul tau, este vital sa testezi doar un singur lucru la un moment dat, astfel incat sa stii exact ce schimbare a influentat rezultatele. O metoda de testare cunoscuta sub numele de “Split Testing” face exact acest lucru. Aceasta metoda iti permite sa imparti publicul in doua grupuri de testare; de exemplu, un anunt cu un grup si altul cu al doilea grup – ambele exact in acelasi timp.
Este o strategie de testare ideala pentru orice afacere online, dar mai ales pentru site-urile noi cu mai putin trafic, deoarece ofera o metoda excelenta pentru generarea de rezultate exacte a testelor indiferent de nivelul traficului.