Principalele tendinte in web design

 

Se zice ca nu ai o a doua ocazie sa faci o prima impresie. Asa ca ghidandu-ne dupa aceasta zicala este necesar sa luam in calcul modul in care arata web site-ul. In articolul anterior am discutat despre ce si cum se poarta in design-ul grafic al materialelor publicitare offline si am promis ca intr-un articol viitor vom aborda aparte tema “web design”. Cat de mult influenteaza prima experienta cu site-ul tau utilizatorul? Atata de mult incat poate fi prima si ultima data cand iti acceseaza site-ul. Insa, pentru ca nu ne dorim asa ceva, este de preferat sa lucram cu specialistii in domeniu. De ce? Pentru ca in spatele oricarui vizual atractiv pe care acestia il creeaza sta o cercetare temeinic realizata. Astfel incat, utilizatorul sa beneficieze de o experienta memorabila care spune povestea ta, dar in acelasi timp este condus usor la informatiile de care are nevoie.

Structura & forma

Site-urile cu multe tab-uri, bannere si link-uri au iesit de mult din sfera celor de actualitate. In prezent tot ceea ce distrage atentia vizitatorului de la mesajul principal trebuie inlaturat fara nicio retinere.

Actualmente se au in vedere vizualurile aerisite, meniurile cat mai scurte si simplificate si fundalurile care permit citirea cu usurinta a continutului.

Scopul este ca utilizatorul sa ajunga cat mai depede la continut. Iar daca acesta este stufos, este de preferat sa luati in considerare landing page-urile, care au castigat tot mai mult teren in ultimii ani. Aceste pagini de vanzare va permit dispersarea informatiei intr-un mod atractiv si simplist ce conduce cu usurinta utilizatorul in punctul in care va doriti – vanzare.

Mai multa culoare

In anul precedent minimalismul a intrat in prin plan. Prin urmare designerii

au cautata diverse metode de a-si personalizat tot mai mult lucrarile. Caracterizat prin simplitate si culori vibrante nemaiintalnite, minimalismul a fost adoptat tot mai mult pe site-uri internationale. La o simpla cautare putem vedea diverse site-uri a caror design este realizat cu 2 nuante ale aceleiasi culori sau 2 culori contrastante pe o singura imagine pentru a-i oferi o tenta moderna.

De asemenea, gradientele, culorile estompate, umbrele si combinatiile de culori le intalnim tot mai des pe site-urile internationale. Uneori acestea ne intampina chiar de pe home page.

Continutul video de nelipsit

Conform celor specificate inca cu cativa ani inainte continutul video de pe internet va reprezenta 70% din trafic, ceea ce se si intampla actualmente. Tot ceea ce reprezinta animatie, gif-uri sau video-uri atrage imediat atentia vizitatorilor, sunt usor de consumat si garanteaza interactivitate. Multi vizitatori prefera sa vizualizeze un video pana la capat in detrimentul textelor lungi si stufoase pe care ar trebui sa le citeasca.

Nu trebuie insa sa se scape din vedere viteza site-ului. Pentru asta in conditiile in care nu detii cunostinte in domeniu este de preferat sa apelezi la personal specializat care sa le creeze astfel incat sa fie intelese si de catre robotii motoarelor de cautare.

Sa nu uitam de mobiley fiendly

La o scurta analiza poti sesiza cum cea mai mare parte din vizitatorii site-ului tau utilizeaza dispozitive mobile. Deci, nu poti trece peste principala tendinta in web design.

Actualmente se realizeaza site-uri pentru desktop care ulterior sunt adaptate si pentru mobile. In curand insa, lucrurile se vor situa exact invers. Asadar, trebuie sa acorzi o atentie sporita paginilor cu mult text. Chiar daca pe desktop se vad bine pe mobile este mare probabilitatea ca pentru utilizator sa fie  un adevarat chin.

Gata cu imaginile stock!

Oricat de impresionate si captivante sunt le utilizeaza toata lumea iar vizitatorii sunt plictisiti sa vada aceleasi imagini peste tot. Ca sa nu mai zicem ca s-ar putea creea si confuzie la nivel de brand la un moment dat. Vizitatorii vor autenticitate si vor sa stie cu cine interactioneaza, iar asta se reflecta in rata de abandon a site-ului. Cu toate ca realizarea propriilor imagini, animatii si videouri implica un consum mai mare de munca, rezultatele iti vor demonstra ca se merita.

Cu siguranta trendurile in web design sunt numerose. Le-am mentionat in acest articol pe cele principale si chiar daca nu fiecare tendinta este reprezentativa pentru site-ul tau este important sa fii la curent cu ceea ce este nou pentru a-ti asigura progresul.

EVOMARK companie dedicata succesului afacerii tale, transforma oportunitatile in rezultate! Te asiguram ca recompensele vor fi cel putin pe masura investitiilor.

 
 

 

eBook Gratuit. Maximizează-ți Profitul Online

Află cum să-ți crești rata de conversie, să vinzi mai mult și mai profitabil în afacerea ta.

Descarca eBook

 
SOLICITA OFERTA