Ultimele tendinte in design grafic

 

Impactul visual asupra creierului uman provoaca o senzatie puternica ce influenteaza decizia de cumparare la punctul de vanzare. De multe ori ni se intampla sa uitam cum se numeste un produspe care l-am mai folosit sau o firma cu care am avut contact si ne folosim de culoare, logo si reclamele acelui brand pentru a ne aminti. Practic, prin folosirea de culori, elemente grafice, tipuri de scris sau imagini comunicam esenta bradului si ne “folosim” de memoria vizuala a potentialilor clienti. Partea interesanta a vizualului este ca indiferent de tara si limba vorbita, vizualul comunica mesaje peintelesul tuturor. Tinand cont de aceste aspecte ne dorim sa realizam materiale de promovare in pas cu tendintele de design grafic in curs.

Daca te intrebi ce stil, ce culori si ce elemente trebuie sa utilizezi in materialele de promovare anul acesta pentru a fi in pas cu tendintele Anului 2017, urmareste prin visual expunerea autenticitatii, a umanitatii, a simplitatii, a imaginilor care transmit o emotie si arata miscare! Astfel, spontaneitatea, culoarea, textul mare si bolduit, stilul retro “modern”si minimalist, sunt doar o parte din aspectele de care trebuie sa tii cont. In conditiile in care nu ti-ai facut deja up-grade-ul, vom detalia in cele ce urmeza.

Design-ul materialelor

Vrei sa atragi toate privirile prin intermediul unui vizual de succes? Atunci, nu uita sa folosesti culori indraznete, elemente bine definite si fonturi bolduite de mari dimensiuni. Un exemplu relevant in acest sens care te poate inspira sunt materialele de la Google sau cele de la braduri precum Nike sau Everline. In afara de cele anterior mentionate, sunt incluse in lista de “to use” luminile si umbrele suplimentare, profunzime si efecte care au drept scop transmiterea unui mesaj important intr-un timp cat mai scurt.

Culori puternice si stralucitoare

Anul acesta se renunta la nuantele neutre de gri, alb si negru pentru culori indraznete si stralucitoare. Unele branduri deja folosesc in materialele lor tonuri puternice in combinatie cu poze editate profesional. De fapt, multe dintre lucrurile care evolueaza in acest an sunt influentate de adoptarea principiilor de design a materialelor de care trebuie sa tinem cont.

Fonturile Google

Sunt o excelenta optiune pentru a oferi vizitatorilor o vizibilitate cat mai buna a continutului de pe site-uri dar si de pe blog-uri. Google pune la dispozitie peste 800 de fonturi gratuite cu impact atata supra design-ului, cat si asupra vitezei de incarcare a site-ului. 

 

 

 

Stilul retro “modern”

Cand spunem retro ne referim la stilurile specifice anilor 1900 – 1960. Retro “modern” face insa referire la o perioada mai recenta si anume la anii 1980 – 1990, marcata de arta pixelizata, primele jocuri video si debutul temelor spatiale. Acest stil pe de alta parte poate fi privit ca o modalitate de modernizare a elementelor grafice care nu se incadreaza in nici o perioada din trecut.

Imagini originale NU de tipul celor care se incadreaza in categoria “stock”

Cu siguranta nu este un sentiment deloc placut sa vezi ca unul dintre competitorii tai a utilizat aceeasi imagine pentru materialele promotionale pe care ai utilizat-o si tu. In plus, poate crea confuzie la nivel de brand si in mod cert nu asta urmarim prin astfel de actiuni de marketing. Trendul anului in materie de imagini este PERSONALIZAREA. Foloseste imagini care reprezinta brandul tau, din interiorul companiei tale si cu angajatii tai in locul celor mai populare imagini dintr-un depozit online. Impactul va fi garantat mult mai mare.

Stilul minimalist este in trend anul acesta

Acesta este anul in care stilul minimalist revine pescena. Ce presupune asta? Folosirea mult mai multor nuante in forme deja cunoscute, dar abstractizate. Unul din logo-urile care deja au adoptat acest stil este cel de la Google.

Utilizarea GIF-urilor

Introduse in anul 1987 de catre o companie de renume din SUA, au devenit in scurt timp foarte utilizate datorita suportului si portabilitatii. Toata lumea iubeste GIF-urile si le utilizeaza cu mare spor. De ce? Pentru ca exprima in cateva secunde o intreaga intamplare sau mai multe imagini cu produse. De cele mai multe ori acestea au o dimensiune redusa si pot fi incorporate cu usurinta oriunde. Prin urmare, sunt o optiune mult mai buna decat clipurile video a caror durata de incarcare este cu mult mai mare.

Continutul si user experience

In afara de cele anterior mentionate, continutul si user experience in web design este jucatorul principal pentru anul in curs. Desi suntem in perioada in care sunt in atentie subiecte precum inteligenta artificiala si experiente VR introduse in website-uri, acesta este un subiect de maxima importanta. Ceea ce trebuiesa ai in vedere in constructia unui web site sau chiar reconstructia actualului site consta in inlaturarea elementelor care distrag atentia utilizatorului de la subiectul principal. Multe din elementele de top utilizate pana acum au iesit din trend, printre acestea sunt numeroasele bannere sau butoane care nu mai au ce cauta pe site-ul tau. Ideea este sa oferivizitatorului cea mai scurta cale de a ajunge la ceea ce il intereseaza. In aceasta directie landing page-urile incep sa castige tot mai mult teren. Dar pe acest subiect vom discuta pe larg in articolul urmator, asa ca follow us! 🙂

 
 

 

eBook Gratuit. Maximizează-ți Profitul Online

Află cum să-ți crești rata de conversie, să vinzi mai mult și mai profitabil în afacerea ta.

Descarca eBook

 
SOLICITA OFERTA