Vrei sa obtii mau multa valoare SEO? Nu uita de Google+!

 

Promovarea prin intermediul retelelor de socializare este vrem, nu vrem un “most to…” avand in vedere ca acestea sunt adevarate aspiratoare de potentiali clienti. Numerosi utilizatori isi petrec zilnic ore in sir pe retele de socializare precum: Facebook, You tube, Twiter sau Google+. Cea din urma fiind mai putin populara in randul utilizatorilor din Romania, dar incepe sa castige teren avand in vedere impactul major pe care il are asupra cresterii valorii SEO a site-ului, in mod organic.

 Google+ este mai mult decat o retea de socializare si permite la fel de multe actiuni ca Facebook-ul. Poti creea  pagini de companie, de produs, marca, institutie, organizatie, arta sau alte tipuri, pe care sa postezi continut, sa dai sau sa primesti +1, sa comentezi, sa creezi cercuri de interes sau sa confirmi prezenta la anumite evenimente. Ca functionalitati si mod de prezentare Google+ este mai util companiilor, chiar daca numarul utilizatorilor este mai mic comparativ cu cel al Facebook-ului.

Cum utilizezi Google+ pentru SEO?

Poti incepe prin adaugarea de descrieri link-urilor pe care le postezi catre site-ul tau. Pentru un impact mai mare scrie fraza cu caractere adline: *Google+ creste valoarea SEO* sau utilizeaza simultan caractere adline si cursiv: *_obtine valoare SEO cu Google+_*. O astfel de postare te poate pune pe prima pagina pentru cautarea respectiva.

De asemenea, pentru o vizibilitate mai mare si pentru mai multa expunere iti recomand sa utilizezi hashtag-uri. In momentul in care ai adaugat hashtag in postarea ta, aceasta capata mai multa vizibilitate in randul persoanelor care nu se afla in cercurile tale.

Adauga imagini si clipuri video pentru a starni curiozitatea vizitatorilor. Poti face asta chiar de pe canalul tau de You Tube. Astfel, comentariile vor aparea pe ambele conturi.

Printre beneficiile oferite de aceasta retea de socializare enumeram si posibilitatea de a trimite notifcari direct prin email urmaritorilor prin realizarea de cercuri si popularea acestora. Cum creezi cercuri? Deschizi aplicatia G+, click pe pictograma Persoane din stanga, dai click pe creeaza un cerc nou si il denumesti asa cum doresti. Dupa care populezi cercul si distribui continut de interes doar pentru acel cerc.

De asemenea, poti adauga recomandari atasate bannerelor in AdWords sau sa adaugi un context social in motorul de cautar (acele informatii din partea dreapta: telefon, adresa, reviews-uri) care ajuta persoanele interesate sa te gaseasca mai repede si chiar sa lase un reviw public.

Mai multe +1, o idexare mai buna!

Diferenta dintre Facebook si Google +, in ceea ce priveste importanta reactiilor la continutul publicat, consta in faptul ca intre numarul de +1 ale postarilor de pe pagina de Google+ si aparitia site-ului in cautarile Google exista o legatura puternica., ceea ce in cazul postarilor de pe pagina de Facebook nu se aplica. Setarile de confidentialitate ale retelei impiedica indexarea continutului in Google, prin urmare mare parte dintre postari tale nu contribuie in niciun fel la cresterea valorii SEO a site-ului.

In cazul continutului distribuit pe pagina de Google+,  cu cat postarea ta are mai multe +1 cu atat mai mult exista posibilitatea de creeare a unui linkbuilding organic. In plus, nu doar continutul pe care il postezi tu ajuta la o mai buna indexare, ci si cel pe care conexiunile tale il posteaza despre tine.

In ultima faza, nu uita de monitorizare! Indiferent de domeniul de activitate al companiei tale si conturile de social media  pe care le utlizezi monitorizarea este un pas peste care nu trebuie sa sari. Astfel, vei stii intotdeauna ce imbunatatiri sa aduci pentru a mentine interesul clientilor tai, ce strategii sa aplici si care este opinia acestora. Continutul de calitate pe zi ce trece este un indicator tot mai valoros in analiza motoarelor de cautare. Asadar, sa ne focusam atentia spre creearea unui continut care sa contribuie la imbunatatirea vizibilitatii in online.

 
 

 

eBook Gratuit. Maximizează-ți Profitul Online

Află cum să-ți crești rata de conversie, să vinzi mai mult și mai profitabil în afacerea ta.

Descarca eBook

 
SOLICITA OFERTA